Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Belgisch kampioen Arnaud De Lie aan de start in Herentals

Op donderdag 25 juli zal Belgisch kampioen Arnaud De Lie aan de start staan van het Heylen Vastgoed na-Tourcriterium in Herentals. “Daamee staat één van de mooiste truien uit het peloton bij ons aan de start”, zegt directeur Kristof Van Mensel. “En de ploegleider van De Lie, Kurt Van de Wouwer, is er een extra Herentalse link.”

Arnaud De Lie kroonde zich op 23 juni tot Belgisch Kampioen en deed de nationale driekleur sindsdien in de Tour al veel eer aan door zich vaak in de kijker te fietsen. De Lie staat op dit moment ook vierde in het puntenklassement.

“Een renner waar we nog vaak gaan van horen”, weet Philippe Mariën. “De ziekte van Lyme gooide nog roet in het eten dit voorjaar. Maar daarna vocht hij zich toch sterk terug een weg naar de top. ‘De Stier van Lescheret’ aan de start krijgen is ook extra leuk, omdat Arnaud wordt gecoacht door Herentalsenaar Kurt Van de Wouwer, ploegleider bij Lotto Soudal.

Ook Erwin Vervecken is blij dat hij en Philippe de veelbelovende Waalse renner konden strikken voor het Heylen Vastgoed na-Tourcriterium. “Laat ons niet vergeten dat we spreken over een renner die geboren is in 2002 en nog maar prof is sinds 2022. In dat eerste profjaar won hij bvb al de Heistse Pijl. Vorig jaar won hij zijn allereerste WorldTour-wedstrijd : de GP van Québec waarin hij o.a. Michael Matthews versloeg. In totaal behaalde hij als prof 29 zeges, waaronder 23 in UCI-wedstrijden. En wie weet doet hij er deze week nog een Touretappe bij.”

Voorlopig is dit dus het peloton dat donderdag in Herentals aan de start komt.

Arnaud De Lie (Lotto - Soudal)

Senne Leysen ( Alpecin - Deceuninck)

Corné Van Kessel (Team Deschacht - Groep Kippen - Containers Maes)

Daan Soete (Team Deschacht - Groep Kippen - Containers Maes)

Gibbe Staes uit Dessel (U23 ploeg van UAE Emirates)

Milan De Ceuster (Lotto Dstny Development),

Witse Omloop (Stageco Cycling Team)

Stef Scharre (Elite zonder contract)

Bram de Laat (Elite zonder contract)

Vanzelfsprekend lopen nog onderhandelingen met andere renners uit het peloton. “Nieuwe contracten met toppers verwachten we eerder tegen het einde week”, besluit Kristof Van Mensel. “We willen ook ruimte houden om in te spelen op de ontwikkelingen in de laatste week van de Tour.”

Deel dit artikel